Egészben Sült Oldalas

Egészben sült oldalas BBQ pácban
A grillszezonnak kedvezve, most egy igazán pikáns Egészben Sült Oldalast hoztunk BBQ mázban, egy kicsit különlegesebb burgonyapürével.

Hozzávalók
Húspác (1-1,5 kg oldalashoz)
3 evőkanàl ketchup
1 evőkanál mustár
1,5 evőkanál olaj
1 evőkanál worcestershire szósz
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 evőkanál barna cukor
egy csipet chilipor
1/2 fej vöröshagyma apróra vágva
4 evőkanál méz
só, bors

Krémes zöldfűszeres burgonyapüré
900 g burgonya
100 g zöldfűszeres krémsajt
230 ml tejszín

Elkészítés
Húspác
A húst bepácoljuk, és 2 órán át hagyjuk érlelődni az ízeket együtt. Ezután öntünk a tepsibe a hús alá, kb 1 dl olajat és 2 dl vizet. Majd 180 fokon, 2 órán át sütjük lefedve alufóliával. Az utolsó fèl órában levesszük a fóliát, és 15-15 percet sütjük mindkét oldalát, hogy szép ropogós legyen. Közben időnként meglocsoljuk a saját levével. Ha leválik a csontról, akkor készült el tökéletesre. 

Krémes zöldfűszeres burgonyapüré
A szokásos módon megfőzzük a burgonyát, majd hozzáadjuk a krémsajtot és a tejszínt. Kézi krumplinyomó, vagy kézimixer segítségével krémes pürét készítünk belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése