Bolognai ragu

Bolognai ragu
Bizonyára nagyon sokan szeretitek az egyik legkedveltebb tésztaételt a bolognait. Ezért ma nektek kedveskedünk. Viszont nem ám a bolti szószt használjuk, hanem saját magunk készítjük el a sofritonkat. Ha érdekel, hogyan készül a tökéletes ragu tartsatok velünk.

Hozzàvalók
500 g darált marhahús (tetszőleges)
1 fej vöröshagyma
1 közepes szál sárgarépa
2 szár zeller
2 gerezd fokhagyma
2-2,5 dl paradicsompüré
1 dl vörösbor (de elhagyható)
3 dl víz
1 dl tej
só, bors
2 db babérlevél
rozmaring
kakukkfű

Elkészítés
A hagymát kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a répát és a zellert is. Ez lesz az úgynevezett sofrito. Tovább pároljuk őket 10 percig. Ezután hozzáadjuk a darált húst. Szintén pirítjuk őket együtt 5-10 percig. Mi most nem tettünk bele bort. Viszont ha rakunk bele, azt most kell megtennünk. Kevergessük és kicsit hagyjuk elpárologni az alkoholt. Következhet a fűszerezés. A fokhagymákat belezúzzuk, sózzuk borsozzuk. Majd hozzáadjuk a paradicsompürét és összekeverjük őket. Ezután ízlés szerint teszünk hozzà egy csipetnyi rozmaringot, csipetnyi kakkukfüvet, és 2 db babérlevelet. Végül felöntjük 3 dl vízzel. Lassú tűzön 1 órán át rotyogtatjuk. Néha nem árt azért ránézni, nehogy elforrja teljesen a levét. Mielőtt kész, hozzáadunk 1 dl tejet, így lesz igazán krémes és további 10 percig főzzük. Spagettivel reszelt sajttal a tetején tàlaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése