Mézes-mustáros oldalas

Mézes-mustáros oldalas
Ma ismét oldalassal érkeztünk viszont most picit pikánsabb fűszerezéssel! Mindenkinek csak ajánlani tudjuk hiszen nekünk nagyon bejött. Az oldalasunk tökéletesen átsült, hiszen a csontot könnyedén kitudtuk húzni! Ti milyen páccal készítitek az oldalast?

Hozzávalók
1kg szép húsos sertés oldalas
1 dl evőkanál méz
2 evőkanál mustár
1 evőkanál só
1 evőkanál ketchup
2 evőkanál barnacukor
1,5 dl olaj
8 gerezd fokhagyma

Elkészítés
Nekünk egy szép húsos sertés oldalast sikerült találnunk, amin volt egy kis szalonna is. A szalonna részt bevágtuk kis kockákra es közé fokhagymákat tettünk. A pácunk amivel bekenjük mindkét oldalát egyszerű, hiszen egy kis tálban összekeverjük az olajjal a mézet, ketchupot, cukrot, mustárt és a sót. Érdemes 1 éjszakára betenni a hűtőbe lefóliázva vagy egy fedett edénybe hogy az ízek jobban összeérjenek. Ha készen áll a sütésre, jénai tálat felöntünk vízzel vagy sörrel (ki hogyan szereti), beletesszük a bepácolt húst és lefóliázva kb 3-3,5 órát sütjük 180 fokos előmelegített sütőben. Ezután levesszük a fóliát, hogy megpiruljon, kb 15-20 percig sütjük és készen is van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése