Túró rudi variációk

Túró rudi variációk 
Ma azt hiszem egy sokak által kedvelt édességet hoztunk nektek. Ez nem más mint a túró rudi. Nektek melyik a kedvenc ízesítésetek? Mi a hagyományosra esküszünk. 
Hozzávalók (12 db bolti méretű)
45 dkg túró
2 db citrom reszelt héja
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag zselatin
50 g hideg víz 
7 evőkanál porcukor
10 dkg étcsokoládé
10 dkg fehércsoki
2-3 evőkanál színes tortadekor

Elkészítés
A túrót egy nagyobb tálban összenyomkodjuk villával. Hozzáreszeljük a megmosott citromok héját, majd hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot is. 

A zselatint beáztatjuk a hideg vízzel, hogy megduzzadjon. Ez pár percet vesz igénybe. 5-10 perc eltelte után, megolvasztjuk mikróba és hozzáadjuk a túrós keverékhez. Robotgéppel eldolgozzuk. 
Majd fél órára hűtőbe tesszük. 

Az idő letelte után elkészítjük a rudakat. Nekünk van rudi kinyomó formánk. Akinek viszont nincs egy celofán segítségével is el tudja készíteni. A tenyerünkben megformáljuk a rudat és szorosan feltekerjük a celofánt. A két végét kicsit laposra nyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tálcára tesszük és berakjuk a fagyasztóba a csokimáz felvitele előtt kb 30 percre. A kétféle csokit vízgőz fölött megolvasztjuk. Ezutàn beleforgatjuk a rudikat. A cukordekort kirakjuk egy tányérra és beleforgatjuk a formàt. Tálalás előtt hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése