Puncsos-erdei gyümölcsös szelet

Puncsos-erdei gyümölcsös szelet
Kedves követőink. Egy igen mutatós süteményt készítettünk el. Ami viszont nagyon jól variálható más gyümölcsökkel, de akár a tésztába szórt dióval, mákkal is. Nem túl édes így nagyon jó desszert, egy forró nyári napon. 

Hozzávalók
Piskóta tészta
5 db tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 dl olaj
1 dl tej

Vaníliás krém
2 csomag vaníliás pudingpor
5 evőkanál cukor
8 dl tej
10 dkg vaj
Puncsos krém 
1,5 csomag puncsos pudingpor
4 evőkanál cukor
5,5 dl tej
10 dkg vaj
Erdei gyümölcsös zselé
25 dkg málna-eper-áfonya vegyesen
2 caomag zselatin 
5 dkg porcukor
2 dl víz

Díszítés 
1 marék erdei gyümölcs keverék

Elkészítés
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ezután lassan hozzáadjuk a tejet, majd az olajat és habosítjuk tovább. A lisztet, sütőport és a kakaóport összekeverjük egy tálban. Beleszitáljuk a tojásos masszába és jól összedolgozzuk. Felverjük keményre a tojások fehérjét, végül lazán beleforgatjuk a lisztes keverékbe. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, majd 180 fokon, kb 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. 

Mindeközben elkészítjük a vaníliás réteget. Megfőzzük a pudingot majd mèg a forró pudingba beledaroboljuk a vajat. Jól kikeverjük és melegen a kihűlt tésztára öntjük. A puncsos réteget ugyanígy készítjük el. Egyből mehet is a vaníliás krém tetejére. Ha kissé kihűlt, berakjuk a hűtőbe, amíg a krémek teljesen megszilárdulnak. 

Elkészítjük az erdei gyümölcsös zselét is. A vízben elkeverjük a porcukrot, és a zselatinokat. A málnát, epret és áfonyát botmixerrel pürésítjük. Aki nem szereti, hogy magok vannak benne az át is szűrheti. Mi ezt nem tettük. Ezután a feloldott zselével összekeverjük a gyümölcsöket. A sütemény tetejére öntjük és elsimítjuk. Tetszés szerint a felhasznált gyümölcsök valamelyikével vagy mindegyikével díszítjük. Hűtőbe rakjuk további 3-4 órára. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése