Puncsos-erdei gyümölcsös szelet
Kedves követőink. Egy igen mutatós süteményt készítettünk el. Ami viszont nagyon jól variálható más gyümölcsökkel, de akár a tésztába szórt dióval, mákkal is. Nem túl édes így nagyon jó desszert, egy forró nyári napon.
Kedves követőink. Egy igen mutatós süteményt készítettünk el. Ami viszont nagyon jól variálható más gyümölcsökkel, de akár a tésztába szórt dióval, mákkal is. Nem túl édes így nagyon jó desszert, egy forró nyári napon.
Hozzávalók
Piskóta tészta
5 db tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 dl olaj
1 dl tej
Vaníliás krém
2 csomag vaníliás pudingpor
5 evőkanál cukor
8 dl tej
10 dkg vaj
Puncsos krém
1,5 csomag puncsos pudingpor
4 evőkanál cukor
5,5 dl tej
10 dkg vaj
Erdei gyümölcsös zselé
25 dkg málna-eper-áfonya vegyesen
2 caomag zselatin
5 dkg porcukor
2 dl víz
Díszítés
1 marék erdei gyümölcs keverék
Elkészítés
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ezután lassan hozzáadjuk a tejet, majd az olajat és habosítjuk tovább. A lisztet, sütőport és a kakaóport összekeverjük egy tálban. Beleszitáljuk a tojásos masszába és jól összedolgozzuk. Felverjük keményre a tojások fehérjét, végül lazán beleforgatjuk a lisztes keverékbe. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, majd 180 fokon, kb 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
Mindeközben elkészítjük a vaníliás réteget. Megfőzzük a pudingot majd mèg a forró pudingba beledaroboljuk a vajat. Jól kikeverjük és melegen a kihűlt tésztára öntjük. A puncsos réteget ugyanígy készítjük el. Egyből mehet is a vaníliás krém tetejére. Ha kissé kihűlt, berakjuk a hűtőbe, amíg a krémek teljesen megszilárdulnak.
Elkészítjük az erdei gyümölcsös zselét is. A vízben elkeverjük a porcukrot, és a zselatinokat. A málnát, epret és áfonyát botmixerrel pürésítjük. Aki nem szereti, hogy magok vannak benne az át is szűrheti. Mi ezt nem tettük. Ezután a feloldott zselével összekeverjük a gyümölcsöket. A sütemény tetejére öntjük és elsimítjuk. Tetszés szerint a felhasznált gyümölcsök valamelyikével vagy mindegyikével díszítjük. Hűtőbe rakjuk további 3-4 órára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése