Paprikás krumplis tészta

Paprikás krumplis tészta
Sziasztok! Ma egy hagyományos recepttel érkeztünk. Nagy kedvencünk hiszen gyorsan megvan es nagyon finom is. Reméljük ízleni fog nektek is. Ti mit főztök ma? Szeretitek a hagyományos ételeket?

Hozzávalók
1 fej vöröshagyma (nagyobb)
5 dkg zsír (vagy 0,5 dl olaj
2 teáskanál pirospaprika
1 kg burgonya
1 csomag kockatészta

Elkészítés
A hagymát kockára vágva a zsíron/olajon világosra pirítjuk, hozzátesszük a pirospaprikát, a kockára vágott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön kb 20 percig főzzük. Amikor már puha, összetörjük villával vagy burgonyatörővel, de úgy, hogy kissé darabos maradjon, ne legyen teljesen pépes, mi hagytunk rajta egy kis paprikás lét, pont annyit amennyit felvesz a krumpli. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró vízben kifőzzük, majd hozzákeverjük tört burgonyához, és lefedve pár percet pirítjuk. Tálaláskor ízlés szerint borsozzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése