Puncsos-mascarponés kekszsüti

Puncsos-mascarponés kekszsüti
Egy általunk kitalált, sütés nélküli kekszes sütit készítettünk. Ha szeretitek a puncsot és a mascarponét, akkor ez a ti receptetek lesz.

Hozzávalók
2 csomag háztartási keksz
1 csomag puncs pudingpor
450 ml tej
3 evőkanál cukor
2 doboz mascarpone
7 evőkanál porcukor
fél citrom reszelt héja
200 ml tejszín
1 tábla étcsoki
1 dl eszpresszó

Elkészítés
A kekszeket belemártjuk a lefőtt kávéba és lerakjuk egy tepsi aljára szorosan egymás mellé. Elkészítjük a puncspudingot a 450 ml tejjel és 3 evőkanál cukorral. Mikor sűrűre elkészült, még melegen a kekszekre öntjük. Míg kicsit dermed, megcsináljuk a mascarponét. A 2 dobozhoz hozzáadunk 7 evőkanál porcukrot, és egy fél citrom reszelt héját, majd kézi robotgép segítségével, krémes habbá keverjük ki. Mikor kész, rásimítjuk egyenletesen a pudingos réteg tetejére. Ezután jöhet egy újabb kávéba mártott kekszréteg. Végezetül feltesszük melegedni a tejszínt, de ne várjuk meg míg felforr. Az étcsokit összetördeljük egy tálba, majd ráöntjük a tejszínt. Várjuk, hogy picit olvadjon a csoki, majd egy habverő segítségével homogénné keverjük. Ráöntjük a kekszek tetejére és egyenletesen eloszlatjuk. A legvégén mi 2-3 csepp kék ételszínezőt tettünk a tetejére és egy pálca segítségével, márványos mintát készítettünk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése