Házi Pizza

Házi Pizza
Most az általunk egyik jól bevált pizza receptjét osztjuk meg veletek. 
Eddig ez a nyerő számunkra. A házi pizzához pedig, úgy gondoljuk, nincs fogható. Ugye ti is így gondoljátok?

Hozzávalók
60 dkg BL55 liszt
10 g élesztő
fél evőkanál só
fél evőkanál barna cukor
3 dl langyos víz
2 evőkanál extra szűz olivaolaj
10 dkg paprikás szalámi
10 dkg csirkemell sonka
10 dkg kockázott bacon
1 doboz konzervkukorica
20 dkg reszelt sajt
1 fej lilahagyma
oregànó, bazsalikom ízlés szerint
1 nagy pohár tejföl+3 gerezd fokhagyma az alapra

Elkészítés
A langyos vizet összekeverjük a cukorral, az élesztővel, és az olivaolajjal. Ezután hagyjuk pár percet állni. Addig a lisztet, rászórjuk a munkafelületre és hozzáadjuk a sót. Összekeverjük őket, majd egy mélyedést alakítunk ki a közepében.
Az élesztős vizet adagonként  beleöntjük a kivájt mélyedésbe, majd körkörös mozdulatokkal beledolgozzuk a lisztet. Jó alaposan gyúrjuk, addig míg szép homogén tésztávà válik.

Egy kilisztezett tálba rakjuk a tetejét is meglisztezve. Nedves konyharuhával letakarjuk, és hagyjuk megkelni. (1-1,5 óra).
Miután megkelt, kiborítjuk a kilisztezett deszkára, és újból átgyúrjuk kicsit, hogy ne legyen benne levegő. Tetszőlegesen osszuk el a tésztát, tepsi mérettől és formàtól függően. Mi 4 db kisebb méretűt készítettünk. Kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, (a lényeg, hogy minél vékonyabb legyen) Rárakjuk a pizzalapra és hagyjuk 10-15 percet még állni. Végezetül megkenjük a fokhagymás tejfölös alappal. Majd rápakoljuk a feltétet. Megszórjuk kevés oregánóval és bazsalikommal. Ezután előmelegítjük a sütőt. A legnagyobb hőfokon (ami van a sütőnkben) kb 10 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése