Pudingos-csokis Pohárkrém

Pudingos-csokis Pohárkrém
Ma a maradék alapanyagokat felhasználva egy villàmgyors pohárkrémmel érkeztünk, ami nagyjából bárhogyan elkészíthető szinte, csak a képzeletetek szabhat határt. 

Hozzávalók (2 adag)
5 db babapiskóta
4 db háztartási keksz
fél csomag pudingpor (mi tejszíneset használtunk)
2 evőkanál cukor
250 ml tej
200 ml tejszín
8 kocka étcsoki
8 kocka tejcsoki
pár db tetszőleges gyümölcs (málnát és áfonyát használtunk)

Elkészítés
A pudingot a szokásos módon megfőzzük a cukor hozzáadásával. A tejszínt feltesszük melegedni, de nem kell, hogy forrjon. A kétfajta csokit külön tálba rakjuk, és a tejszín egyik felét a tejcsokira, másik felét az étcsokira öntjük. Várunk kicsit, hogy megolvadjon a csoki, majd habverő segítségével mindkettőt, homogén krémmé keverjük. Elkezdjük feldarabolni a babapiskótát és a kekszeket. A poharak aljára kevés pudingot öntünk. Majd rárakjuk a babapiskóta egyik felét, és ismét jöhet a puding. Ezután, újabb réteg piskóta és pár szem gyümölcs. Következhet az étcsokis szósz. Ezt követően pedig a keksz és pár szem gyümölcs kerül. Így rétegezzük tovább. Az utolsó rétegnél a keksz tetejére a tejcsoki szószból rakunk. Végezetül díszítésként, pár nagyobb méretű kekszet teszünk és a maradék gyümölcsöt. Illetve leöntjük a megmaradt tejcsokival. Hűtőbe rakjuk legalább 2 órára. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése