Chutneyval töltött csirkemell, baconbe tekerve, serpenyős burgonyával

Chutneyval töltött csirkemell, baconbe tekerve, serpenyős burgonyával
Mai napon egy chutneyval töltött csirkemellet hoztunk nektek seprenyős burgonyával. Nekünk az egyik kedvencünk lett a pikáns chuctney íze miatt. Próbáljátok ki Ti is.

Hozzávalók 
2 db csirkemellfilé
8 evőkanál mangós-chilis chutney
8 szelet bacon
só, bors
15 dkg red leicester sajt
50 dkg salátaburgonya
2 evőkanál sültkrumpli fűszersó
1 evőkanál szárított petrezselyem

Elkészítés
Mindkét csirkemellfilét félbe vágjuk, sózzuk borsozzuk. Ezután megkenjük mindegyik belsejét 2-2 evőkanál chutneyval, és vágunk bele egy kis darabot a sajtból. Mind a négy darabot 2 szelet baconnel körbetekerjük. Fogpiszkálóval összetűzzük őket, ahol szükséges. Tepsibe rakjuk, és kevés olivaolajat rakunk alá. Ezutàn 180 fokon előmelegített sütőben fólia alatt, kb 45 percig sütjük. Végül reszelünk rá egy keveset a sajtból. Majd  további 15 percig sütjük még, hogy a sajt szépen rápiruljon. Tálaláskor még szervírozzunk mellé keveset a mangós chutneyból.

Serpenyős burgonya
A salátaburgonyát megpucoljuk. Majd addig főzzük sós vízben, míg puha lesz, de nem esik még szét. (Kb 20 perc volt) Ezután egy forró serpenyőbe kevés olivaolajat öntünk. Mikor forró az olaj, belerakjuk a serpenyőbe, teszünk rá sültkrumpli fűszersót és szárított petrezselymet. Aranybarnára sütjük a külsejét. Így roppanós lesz, belül pedig omlós.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése