Madártej

Madártej
Ma egy igazi retro desszerttel készültünk nektek, ami nem más mint a madártej. Alig pár dolog kell hozzá és nagyon ízletes.

Hozzávalók
6 db tojás
1 l tej
1 csomag vaníliás cukor/ 1 db vaníliarúd kikapart belseje
15 dkg cukor + 1-2 evőkanál a tejbe
csipet só
fahéj ízlés szerint

Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval és 2 evőkanál cukorral habbá verjük, a sárgáját a 15 dkg-ból megmaradt cukorral habosra keverjük. Eközben a tejet feltesszük melegedni és hozzáadunk 1-2 evőkanál cukrot, valamint a vaníliás cukrot. Amikor már forró, de nem forr beleszaggatunk tetszőleges méretű és formájú galuskákat és fedő alatt 2-2 percig főzzük mindkét oldalát. Mikor kész kiszedjük egy tányérra. Ezután a sárgájához kiszedünk 1-2 merőkanállal a tejből a hőkiegyenlítés miatt és elkeverjük. Szép folyékony lesz, majd hozzáöntjük az egészet a maradék tejhez és lassú tűzön, folyamatos kavarás mellett addig főzzük, míg besűrűsödik. A végén belekeverjük a fahéjat és még kicsit főzzük. Mi nem főztük sűrűsödésig, mert folyósabb állagún szeretjük. Tálaláskor 1-2 habgaluskát dobunk a tetejére.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése