Tárkonyos csirkeraguleves

Tárkonyos csirkeraguleves
Ma egy finom nyárias tárkonyos ragulevessel érkezünk. Ha nem próbáltátok még, épp itt az ideje, mert az íze az páratlan.

Hozzàvalók (kb 5-6 literes edénybe)
300 g csirkemell
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4-5 db közepes sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db karalábé
150-200 g sárgahüvelyű vajbab
200 g zöldborsó
200 ml tejszín
1 evőkanál liszt
2 db leveskocka
kb 4 evőkanál ételízesító
só, bors
1 evőkanál szárított petrezselem ( de még jobb ha friss)
1 evőkanál szárított tárkony
1/2 citrom leve
3-4 evőkanál olaj 

Elkészítés
A hagymát felaprítjuk, és üvegesre pirítjuk az olajon. Ezután hozzáadjuk a csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Ha ez is megvan, belerakjuk a répát, a fehérrépát, a karalábét és 5-10 percig kicsit pároljuk őket együtt. Sóval, borssal és az összezúzott fokhagymával picit megízesítjük. Majd hozzáöntünk annyi vizet amennyi levest szeretnénk belőle készíteni. Ekkor adjuk hozzá a leveskockát, beízesítjuk ételízesítővel, illetve hozzáadjuk a petrezselymet. Nagyjából mi 40 percig főztük, mire elérték a zöldségek a kívánt puhaságot, de ez a zöldség zsengeségétől is függ. Ezt követően hozzáadtuk a vajbabot, illetve a zöldborsót és további 5-10 percig főztük együtt. Végül a tejszínbe a lisztet beleszitáljuk és csomómentesre kavarjuk. A hőkiegyenlítés miatt, merünk ki a levesből 1-2 szedőkanálnyit és hozzákeverjük a tejszínes lisztes habaráshoz. Majd ráöntjük a evesre kicsit kavargatjuk és hagyjuk felforrni. Közben még a fél citrom levét belefacsarjuk, de azért érdemes megkóstolni, mielőtt az egészet hozzáadjuk. Illetve ekkor kerül bele a tárkony is, mert szerintünk ha közvetlen az elkészülés előtt adjuk hozzá sokkal intenzívebb az íze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése