Zellerkrém leves

Zellerkrém leves
A vegetáriánusoknak kedvezve, ma egy könnyen és gyorsan elkészíthető zellerkrémlevest hoztunk. 

Hozzávalók
1 db nagyobb zeller
3db kissebb krumpli
1 nagy gerezd fokhagyma
3 teáskanál delikát
1,5 dl fözőtejszín
só,bors ízlés szerint

Elkészítés
A zöldségeket felaprítjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát egy evőkanál olajon, üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a krumplit és a zellert, s felöntjük vízzel addig, amíg ellepi teljesen a zöldségeket. Adjuk hozzá a fűszereket, keverjük össze és hagyjuk főni, amíg meg nem puhulnak a hozzávalók. Ezután botmixerrel pürésítsük be és adjuk hozzá a főzőtejszínt. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, míg fel nem forr a levesünk és készen is van. Pirított kenyér kockákkal tálalhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése