Édesburgonyás-csicseriborsós krémleves

Édesburgonyás-csicseriborsós krémleves
Bár az édesburgonya egyre inkább kezd elterjedni, még sokaknak talán mindig idegen. Ezért hoztuk el, ezt a nagyszerű krémlevest. Ami még egy kis csicseriborsóval van felturbózva.

Hozzávalók 
2 db édesburgonya
1 doboz konzerv csicseriborsó
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál szárított kakukkfű
só, bors
egy csipet chilipor
1-2 evőkanál ételízesítő
2 evőkanál olaj

Elkészítés
A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, megsózzuk és megpirítjuk olajon. Ez idő alatt az édesburgonyát megpucoljuk. Mikor a hagyma üveges, rádobjuk a krumplikat és a konzerv csicseriborsót is. Megborsozzuk, és hozzáadjuk az ételízesítőt, valamint a kakukkfüvet és a chiliport. 5 percig pároljuk őket. Majd felöntjük annyi vízzel, ami teljesen ellepi őket. Fedő alatt kb 25-30 perc alatt puhára főzzük. Ezután botmixerrel összepürésítjük, míg megkapjuk a tökéletes krémleves állagot. Kész is vagyunk vele. Tetejét pirított zsemlekockával, pàr szem csicseriborsóval tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése