Gordon Ramsay féle parmezános csirke átvariálva

Gordon Ramsay féle parmezános csirke átvariálva
Ma a méltán híres Gordon Ramsay egyik fantasztikus ételét rekonstruáltuk, kicsit a saját ízlésünk szerint átformálva. Reméljük sokan elkészítitek majd.

Hozzávalók
2 csirkemellfilé
himalája só
bors
liszt
2 tojás
2 teáskanál fűszerpaprika
5 dkg parmezán
zsemlemorzsa
mozzarella
1 dl olivaolaj
5 dkg margarin
fél csomag spagetti

Szósz
250 g paradicsompüré
1 evőkanál bazsalikom
1 evőkanál oregánó
1 evőkanál fokhagymagranulátum
1 mokkáskanál koriander
olivaolaj
himalája só, bors

Elkészítés
Hús / Szósz
A csirkemellet a közepén bemetszük, és laposra szétnyitjuk. Sózzuk, borsozzuk majd ezután két sütőpapír közé helyezzük. Sodrófa segítségével kicsit kinyújtjuk. Ezután következik a panír. Először lisztbe mártjuk, figyelve hogy mindenhol befedje. Majd következik a tojás amit csak kis sóval ízesítünk. Végül a panír. A zsemlemorzsába teszünk fűszerpaprikát, sózzuk borsozzuk és belereszelünk parmezànt. Összeforgatjuk és ebben hempergetjük meg a húst, szintén ügyelve, hogy mindenhol befedje. Majd ismét sütőpapír közé tesszük és újra átgörgetjük, hogy a panír a húsba menjen. Egy serpenyőbe hevítünk olivaolajat. Majd mikor felforrósodott belehelyezzük a csirkét és oldalanként 2,5 percig sütjük. Egyszer fordítsuk csak meg, és mikor ezt megtesszük tegyünk bele egy kevés margarint is. 

Ezután elkészítjük a szószt. A paradicsompürébe teszünk fokhagymaport, oregánót, bazsalikomot, koriandert sózzuk, borsozzuk és picit összeforraljuk. 

Mikor kész a hús a szószból teszünk rá 1-1,5 evőkanállal és rakunk rá 2-3 szelet mozzarellát. Előmelegített sütőben 180 fokon további 10 percig sütjük, hogy ráolvadjon a sajt. Tálaláskor friss parmezánt reszelünk rá és meghintjük petrezselyemmel. 

Spagetti
Forrásban lévő sós vízbe kevés olivaolajat teszünk. Majd belerakjuk a tésztát. Mikor megfőtt, 2 evőkanállal teszünk rá a mártásból, majd meglocsoljuk olivaolajjal. Kevés szárított, vagy még jobb ha friss bazsalikomot szórunk rá. Végezetül sózzuk borsozzuk. 

A megmaradt szószt tálaláskor ízlés szerint rátehetjük a tésztára, de akár a húsra is. A hús az így elkészített módon puha omlós lesz belül és kívül a parmezántól szép ropogós.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése