Serpenyőben grillezett makrélafilé karfiolrizzsel

Serpenyőben grillezett makrélafilé karfiolrizzsel
Mai napon egy 15 perc alatt elkészíthető, különleges és egészséges recepttel érkezünk. 
Próbáljátok ki, ha egy kis különlegességre vágytok.

Hozzàvalók
Makréla
2 db makréla filé (kb 220-250g)
himalája só
olaj

Karfiolrizs
1 fej karfiol 
petrezselyem
olaj

Elkészítés
Makréla
A halnak mindkét oldalát megfűszerezzük a sóval. Ezután egy grillserpenyőben 2-3 evőkanál olajat felhevítünk. A hal mindkét oldalát kb 5-5 percig sütjük, hogy szép ropogós legyen.

Karfiolrizs
A karfiolt rózsáira szedjük, levágjuk róla a kemény részt. Egy aprítóba tesszük és rizs nagyságúra daráljuk. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl pépes. Kevés forró olajon elkezdjük pirítani a petrezselyem hozzáadásával. Majd közepes fokozatra vesszük. Nagyjából 8 perc alatt elkészül. A legvégén sózzuk csak meg, hogy ne engedjen levet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése