Serpenyőben grillezett makrélafilé karfiolrizzsel
Mai napon egy 15 perc alatt elkészíthető, különleges és egészséges recepttel érkezünk.
Próbáljátok ki, ha egy kis különlegességre vágytok.
Hozzàvalók
Makréla
2 db makréla filé (kb 220-250g)
himalája só
olaj
Karfiolrizs
1 fej karfiol
só
petrezselyem
olaj
Elkészítés
Makréla
A halnak mindkét oldalát megfűszerezzük a sóval. Ezután egy grillserpenyőben 2-3 evőkanál olajat felhevítünk. A hal mindkét oldalát kb 5-5 percig sütjük, hogy szép ropogós legyen.
Karfiolrizs
A karfiolt rózsáira szedjük, levágjuk róla a kemény részt. Egy aprítóba tesszük és rizs nagyságúra daráljuk. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl pépes. Kevés forró olajon elkezdjük pirítani a petrezselyem hozzáadásával. Majd közepes fokozatra vesszük. Nagyjából 8 perc alatt elkészül. A legvégén sózzuk csak meg, hogy ne engedjen levet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése