Tésztasaláta, rántott pulykamellel

Tésztasaláta, rántott pulykamellel
Ma egy szuper egyszerű kis Tésztasalival és Rántott pulykamellel készültünk nektek, ami évek óta a menünkön szerepel. A köret, önálló fogásként de pirított szalonnával, vagy virslivel is tökéletes. Ezúttal mi Rántott pulykamellel dobtuk fel. 

Hozzávalók
Tésztasaláta
250 g fusilli tészta
4-5 szem koktélparadicsom
4-5 db retek
1 közepes kígyóuborka fele
fél doboz konzerv csemegekukorica
1 fej lilahagyma
1 nagy doboz tejföl
3 gerezd fokhagyma

Rántott pulykamell
400 g szeletelt pulykamell
2 tojás
liszt, zsemlemorzsa
só, bors
ételízesítő
olaj a sütéshez

Elkészítés
Tésztasaláta
A tésztát megfőzzük, s míg fő előkészítjük a zöldségeket. Az uborkát és a retkeket tetszőlegesen lehámozhatjuk, de mi ezt nem szoktuk. A hagymát megpucoljuk és az uborkával együtt kis kockákra vágjuk. A retket karikákra a paradicsomot pedig 2-3 darabra szeljük. A tejfölbe belezúzzuk a fokhagymákat és az egészbe beleöntjük a zöldségeket. Hozzáadjuk a kukoricát is. Azonnal fogyasztható, de lehűtve még jobb. Magában, de köretként is megállja a helyét. Mi köretnek készítettük és rántott pulykamellet csináltunk mellé. 

Rántott pulykamell
A pulykamellet kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalàt. Majd lisztbe hempergetjük. Ezután a felvert tojásba teszünk ételízesítőt és belemártjuk a húsokat. Végül zsemlemorzsába rakjuk őket. Forró olajban közepes lángon, mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése