Citrusos grillcsirkemell bagett

Citrusos grillcsirkemell bagett
Ma egy húsos szendvicset készítettünk nektek, citrusos ízvilággal. Ha picit különlegesebb fűszerezésre vágytok, próbáljátok ki mindenképp.

Hozzávalók
1 db csirkemellfilé
fél narancs reszelt héja és leve
fél citrom reszelt héja és leve
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál szójaszósz
1 kávéskanál balzsamecet
2 kávéskanál méz
só, bors
kb 5 dkg margarin
1 db bagett
2 fej paradicsom
2-3 csemegeuborka
majonéz

Elkészítés
A citrom és narancs héját lereszeljük, és kifacsarjuk a levét egy tálba. Belepréseljük a fokhagymát. Hozzáadjuk a mézet, szójaszószt, balzsamecetet is. Összekeverjük a pácot. A csirkemellet szeletekre vágjuk sózzuk, borsozzuk, és az elkészített pácba beleforgatjuk. Egy grillserpenyőbe kevés margarint felhevítünk és belerakjuk a hússzeleteket. A húst odalapítjuk a serpenyőhöz, hogy jól lepiruljon. Belül viszont omlós marad. A paradicsomokat megmossuk, felkarikázzuk vastagabb szeletekre és meggrillezzük őket. Ezután a kész húst kis csíkokra vágjuk. Félbeszeljük a bagettet, és tetszőleges méretű szenvicseket készítünk belőle. Majd majonézzel megkenjük. Rápakoljuk a paradicsomszeleteket, a csemegeuborkát, végezetül a húsokat. A tetejére még majonézt nyomunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése