Sárgaborsó krémleves

Sárgaborsó krémleves
Mivel már nagyon vágytunk egy kis sárgaborsóra, így elkészítettük ezt a finom krémlevest. Próbáljátok ki.

Hozzávalók
250 g sárgaborsó
3 evőkanál delikàt
bors ízlés szerint
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
2 evőkanál liszt
1 doboz tejszín (kb 250ml)

Elkészítés
A sárgaborsót átmossuk. Beletesszük egy fazékba és tetszés szerint felöntjük vízzel, attól függően mennyit szeretnénk készíteni. Hozzáadjuk a delikátot, babérlevelet, borsozzuk, összezúzzuk a fokhagymát. Egészbe belerakjuk a vöröshagymát is. Nagyjából 1 óra alatt készre főzzük. Egy turmixgépben összepürésítjük az egészet, majd visszarakjuk a tűzre. A lisztet a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd hozzàadunk kevés vizet, vagy ha maradt a borsó levéből még jobb. Ezután beleöntjük a borsókrémünkbe és újforrásig főzzük. Mi sok-magvas sajtos pirítóssal tálaltuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése