Dalgona coffee (Habkávé)

Dalgona coffee (Habkávé)
Nem tudjuk ki hogy van vele de egy finom kávénál nincs is jobb. Mi különösen szeretünk a kávéval, növényi italokkal és különböző ízesítőkkel kísérletezni. Ezért fogadjátok szeretettel most ennek a habkávénak az elkészítését.

Hozzávalók
2 evőkanál instant kávé (nem 3 az 1-ben)
2 evőkanál cukor/barna cukor
30 ml víz
pár db jégkocka
tej/növényi tej

Elkészítés
Az instant kávét a cukrot a víz hozzáadásával habverővel vagy kézi mixer segítségével elkezdjük elegyíteni egy edényben.Habverővel ez a folyamat kb 8-10percig tart ,hogy szép krémes legyen. Akkor jó ha fejjel lefelé fordítva az edényből nem fordul ki a krém.
Kézi mixerrel ez csupán 2-3 perc míg elkészül.

Ezután egy pohárba teszünk 4-5 jégkockát,felöntjük 3/4-ig tejjel. Majd a tetejére rákanalazzuk a krémet. Díszíthetjük kakaó porral,fahéjjal is ízlés szerint.

Amit mi készítettünk most sima tejjel van. NESCAFÉ Gold Blend Rich & Smooth instant kàvét használtunk, valamint barna cukrot. Illetve jeges verzióban készítettük el, mert tökéletes társ egy kellemes napsütéses napon. Viszont a tejet melegen is szolgálhatjuk. Ahogy fentebb is említettük lehet bármilyen növényi tejjel is elkészíteni , illetve aki koffeinérzékeny, vagy már rendes kávét nem szeretne inni a nap folyamán de kívánja a kávé ízét, nyugodtan használhat decaf verziót is. Valójában ki hogy készíti csak a képzelet szabhat határt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése