Epres-mascarponés babapiskóta
Ma ismét egy sütés nélküli, frissítő, habkönnyű epres-mascarponés babapiskóta sütit hoztunk a szàmotokra. Azoknak ajánljuk, akik a hagyományos tiramisu helyett egy kis újdonságra vágynak. Eperimádok előnyben.
Hozzàvalók
70 dkg eper
30 dkg babapiskóta (kb 1,5 csomag)
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
3 db tojás
1 teáskanál citrom lé
50 ml víz
Elkészítés
Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük levágjuk a szárát és kettévágjuk őket. Az egyik felét botmixerrel összepürésítjük. Hozzàkeverünk fél deci vizet, 2 evőkanál cukrot és egy teáskanál citromból nyert levet. Ezutàn felforraljuk.
Krém
A mascarponét összekeverjük a cukorral, és egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd habosra keverjük. A tojásfehérjét felverjük és óvatosan összeforgatjuk a mascarponés krémmel.
Egy jénai tál aljába lerakunk egy sor babapiskótát, alaposan kitöltve a helyeket, majd az epres szósz felével megkenjük. Ezután jöhet a tetejére a mascarponés krém fele. A félbe vágott eper felét szépen rápakoljuk, végül jöhet a megmaradt babapiskóta. A tetejére ismét az epres szósz, és befejezésként a mascarponés krém. Ezután díszítsük a megmaradt eprekkel. Minimum 4 órára tegyük a hűtőszekrénybe, de legjobb, ha egy egész éjszakán át pihentetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése