Grillezett hering tejszínes spárgával

Grillezett hering tejszínes spárgával
Ma egy különleges kombinációval érkeztünk. Szerettünk volna újabb ízeket bemutatni nektek. Reméljük kipróbáljátok és ízleni fog nektek. 

Hozzávalók
1 egész hering (kb 220-250 g)
1 csokor spárga
150 ml tejszín
120 g mascarpone
10 dkg reszelt parmezán
5 dkg margarin
himalája só, bors
olaj

Elkészítés
A heringet félbevágjuk. Megsózzuk mindkét oldalàt himalája sóval. Majd grillseprenyőben oldalanként 2-3 evőkanál olivaolajon 5-5 percig sütjük. Elkezdhetjük elkészíteni a spárgát. Megmossuk jó alaposan, majd levágjuk a végén a kemény részt (kb 2 cm). Áztassuk be 5 percre hideg vízbe. Ezután forrásban lévő sós vízben főzzük 10 percig. A legfontosabb momentum, hogy miután leszűrtük, tegyük bele hideg vízbe 5 percre, hogy megőrizze a szép zöld színét. Felmelegített serpenyőbe belerakjuk a margarint és ezen pároljuk 3-4 percig. Majd hozzáadjuk a tejszínt. Jöhet a mascarpone és kicsit összeforgatjuk őket. Végezetül belerakjuk a parmezánt is és krémesre összeforraljuk. Sózzuk borsozzuk. Ezután már nincs más hátra, mint hogy elfogyasszuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése