Kakaós csiga sütőporral

Kakaós csiga sütőporral
Mint sokan mások a karantén miatt sajnos mi is (szobafogságra) vagyunk ítélve. Így mivel sok szabadidőnk van úgy döntöttünk belekezdünk valami újba, ez pedig nem más mint a közös sütés-főzés. Fogadjátok szeretettel sokunk gyerekkorát idéző Kakaós csigát sütőporral.

Hozzávalók
Tésztához
60dkg finomliszt
3dl langyos tej
2 csomag sütőpor
8dkg kristálycukor
1 mokkás kanál só
1 csomag vaniliás cukor
5dkg olvasztott vaj
1 tojás a kinyújtott tészta lekenéséhez.

Töltelékhez
10dkg felolvasztott vaj
10dkg cukrozatlan kakaópor
15 dkg kristálycukor
1 tojás lekenni sütés előtt

Elkészítés
A lisztet a sütőporral elkevered ,hozzáadod a sót, majd kikevered egy kis tálba a cukrot, olvasztott vajat és a vaníliás cukrot ezután hozzáadod a liszthez. A langyos tejet adagonként  adod a liszthez, a tészta felvételétől függően! Amikor összeáll, hagyjuk pihenni kb 20 percig lefedve.

Ez idő alatt elkezdjük a töltelék készítését! A felolvasztott vajba belekeverjük a kristálycukrot majd a kakaóport, s egy viszonylag sűrű elegyet kapunk. Ezután kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a kikevert tojással majd szépen elsimítjuk a tölteléket. Majd óvatosan (ne szakadjon a tészta) megpróbáljuk feltekerni, vigyázzunk hogy szoros legyen mert máskülönben kifolyik a töltelék. Belisztezünk egy éles kést és felszeleteljük kb 1-1,5 ujjnyi vastagra. Ezután lekenjük a tetejét is a felvert tojással és behelyezzük az előmelegített 200 fokos sütőbe. 12-15 perc alatt megsül sütőtől függően. 
Mikor egy kicsit hűlt a tetejét ízlés szerint porcukorral meghintjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése