Kaszinó tojás
Általában húsvétkor szokták csinálni nagyon sokan ám nekünk nagy kedvencünk, ezáltal mi rengetegszer készítjük el!
Hozzávalók
Tojásokhoz
10 db tojás
2 evőkanál tejföl
4 evőkanál mustár
3 evőkanál majonéz
ízlés szerint só, bors
Franciasaláta
250 gramm tetszőleges saláta alap
2 szál újhagyma
4-5 evőkanál tejföl
3 evőkanál mustár
2 evőkanál majonéz
ízlés szerint só, bors
Elkészítés
Hozzávalók
Tojásokhoz
10 db tojás
2 evőkanál tejföl
4 evőkanál mustár
3 evőkanál majonéz
ízlés szerint só, bors
Franciasaláta
250 gramm tetszőleges saláta alap
2 szál újhagyma
4-5 evőkanál tejföl
3 evőkanál mustár
2 evőkanál majonéz
ízlés szerint só, bors
Elkészítés
A tojásokat keményre főzzük. Ez idő alatt elkészítjük a francia salátát. Puhára főzzük a zöldségeket és miután leszűrtük hozzákeverjük a többi hozzávalót. Igazából ehhez az ételhez csak egy alap összetevő kombináció van megadva, de mindenki a saját ínye szerint adagolhatja a mennyiségeket. Mi most például újhagymát is tettünk bele. Amikor elkészült beletesszük egy jénaiba és kezdhetjük a tojásokat.
Miután lehűtöttük a tojásokat, és megpucoltuk, függőlegesen kettévágjuk. Ezután óvatosan kiszedjük a sárgáját egy tálba. Összenyomkodjuk villával pépesre és mehet bele a tejföl, mustár, majonéz, ízlés szerint pedig só és bors. Addig keverjük míg krémes de nem túl lágy masszává válik. Habzsákba rakjuk és megtöltjük a félbe vágott tojásokat. Végezetül ízlés szerint díszíthetjük: piros arannyal, sajttal, petrezselyemmel bármivel amit találunk otthon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése