Kínai Szezàmmagos csirke
Azoknak szeretnénk most kedvet adni a főzéshez, akik szeretik az àzsiai jellegű ételeket. Mi ezt a receptet évek óta készítjük és bármilyen köret jól passzol hozzá. Ti szeretitek az ázsiai èteleket?
Hozzávalók
Bunda
kb fél kg csirkemellfilé
6 evőkanál finomliszt
1,5 evőkanál étkezési keményítő (de ez szerintünk elhagyható)
1 evőkanál napraforgó olaj
1 db tojás
3 evőkanál víz
1,5 mokkáskanál sütőpor
1 csipet só
Máz
200 g ketchup
4-5 evőkanál méz
1 evőkanál szójaszósz
7-8 csepp Worcestershire szósz
7 evőkanál szezámmag
csipet chilipor
Sütéshez: kb 3 dl olaj
Elkészítés
A húst kb 2-3 cm nagyságú kockàra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. Elkészítjük a bundát. A lisztet, a keményítőt, a sütőport, az olajat, a vizet, a tojást és egy csipet sót összekeverünk. Ekkor egy sűrű masszát kapunk, amibe megforgatjuk a húsokat. Forró, bő olajban mindkét oldalàt aranybarnàra sütjük. Ez kb 3-3 percet jelent oldalanként. Ez idő alatt el tudjuk készíteni a mázat. A ketchupot, a mézet, a chiliport és a szezámmagot összekeverjük. Ízlés szerint lehet hozzá adni szójaszószt és worcestershire szószt is. Ez azonban el is hagyható. Mikor kisültek a csirkefalatkák azonnal, még forrón a mázba forgatjuk. Szinte bármivel tálaljuk garantált a siker.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése