Málnás piskóta

Málnás piskóta
Ma egy kevert málnás piskótával szeretnénk nektek örömet okozni, a nyárra hangolódva 

Hozzávalók
4 db tojás (nagyobb)
2 evőkanál kókuszolaj
1 db citrom reszelt héja és leve
1 csipet só
17,5 dkg cukor
16 dkg liszt
20 dkg friss málna
porcukor 

Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját összekeverjük a kókuszolajjal, a reszelt citromhéjjal és a 2 teáskanál citromlével.
A tojások fehérjét habosra verjük egy csipet sóval, majd a cukrot részletekben hozzáadva, kemény habbá verjük.
A tojássárgájás keveréket a habhoz adjuk, majd egy spatula segítsègével óvatosan összeforgatjuk. Ezután fokozatosan beleszitáljuk a lisztet, és elkeverjük benne finoman.
Az így kapott masszát egyenletesen eloszlatjuk egy sütőpapírral kibélelet tepsiben, (kb 20*28cm). Végül a tetejére rárakjuk a friss málnaszemeket.
A tésztát 170 fokon előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbát végzünk, és ha nem ragad oda, akkor elkészült. Teljesen kihűtjük, és felszeleteljük, ezutàn porcukorral megszórva pár málnaszemmel tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése