Pizzás csiga

Pihe puha Pizzás csiga
Ezúttal Pihe puha pizzás csigával jelentkezünk 

Hozzávalók
60 dkg BL55 finomliszt
3 dl langyos tej
1 élesztő
10 dkg margarin
1 evőkanál só
1 tojás

Töltelék (opcionális)
2 dl ketchup
1 tubus pizzakrém
1 fej vöröshagyma
20 dkg gépsonka
1/2 konzerv csemegekukorica
15-20 dkg sajt
2 kiskanál rozmaring
2 kiskanál oregánó
2 kiskanál bazsalikom

Elkészítés
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt majd hagyjuk kicsit felfutni. Ezt követően a liszthez hozzákeverjük a sót és a felolvasztott margarint, majd a felfuttatott élesztőt. Összedolgozzuk a tésztát, majd hagyjuk letakarva 20 percet kelni. 

Közben elkészítjük a tölteléket. Ez opcionálisan bármi lehet szinte. Mi 1 fej vöröshagymát dinszteltünk meg amihez miután elkészült a hagyma hozzáadtunk kb 20 dkg gépsonkát, illetve egy fél doboz konzerv kukoricát. Miután kicsit összepirítottuk őket kiszedjük egy tálba és hozzáadunk kb 2dl ketchupot és 1 kis tubus pizzakrémet. Mi tovább fűszereztük még oregánóval, rozmaringgal és bazsalikommal. Akkor a jó minél sűrűbb a massza, mert akkor nem tud kifolyni a tésztából. 

Amikor megkelt a tészta kinyújtjuk kb 1cm vastagra téglalap alakúra és megkenjük az előzőleg elkészített töltelékkel. Tetejét reszelt sajttal megszórjuk. Mikor ez a folyamat kész elkezdjük feltekerni a tésztát, minél szorosabban mert akkor nem tud szétszakadni. Ha végeztünk a tekeréssel kb 1-1,5 ujjnyi vastagságúra felvágjuk. Így kb 26 kis csiga jön ki belőle. Ezután megkenjük a csigákat a kikevert tojással és további 15-20 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben 200 fokon 10-12 perc alatt kész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése