Virslis táska, DéVaiék receptje szerint

Virslis táska DéVaiék receptje szerint

Hozzávalók
60 dkg liszt
3 dl tej
5 dkg élesztő
2 evőkanál tejföl a tésztába és 2 evőkanál a töltelékbe
1 csapott evőkanál só
3 evőkanál mustár
2 evőkanál majonéz
3 pár virsli
szezámmag ízlés szerint a tetejére
1 tojás
10 dkg margarin

Elkészítése
A kimért liszt közepébe vájunk egy lyukat, a majd a langyos tejben felfuttatott élesztőt beleöntjük, hozzáadunk egy csapott evőkanál sót, két evőkanál tejfölt és a megolvasztott margarint. Összegyúrjuk a tésztát, majd ha készen vagyunk, hagyjuk pihenni meleg helyen 20 percet.

Ez idő alatt ki keverjük a mustáros szószt. Egy kis edénybe teszünk három evőkanál mustárt, két evőkanál tejfölt, két evőkanál majonézt, csipet sót és csipet feketeborsot, majd elkeverjük, Saját ízlésed szerint tehetsz hozzá még amit szükségesnek vélsz. De véleményem szerint ez igy tökéletes es nekünk nagyon ízlik!

Ezután a tésztát kinyújtjuk és rákenjük a szószt. Kis csíkokra vágjuk és a felvágott virslit beletekerjük. Tepsibe tesszük a kis bucikat, lekenjük a felvert tojással és szezámmaggal megszórjuk a tetejét ízlés szerint. Hagyjuk 10-15 percet pihenni majd az előmelegített 180 fokos sütőbe 15 percig sütjük!

Bármi kérdésed van nyugodtan írj nekünk !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése