Pupusa
Mai napon El Salvador nemzeti ételét készítettük el ! Mindenkinek csak ajánlani tudjuk, isteni finom!
Hozzávalók
60dkg BL55 liszt
2 kv kanál sutőpor
1,5 kv kanál só
1 dl olaj
2 dl víz
2 kv kanál sutőpor
1,5 kv kanál só
1 dl olaj
2 dl víz
Töltelék
3 ek tejföl
10dkg sajt
10dkg sonka(kockázva)
10dkg bacon(kockázva)
2 kisebb tv paprika(kockázva)
2 gerezd fokhagyma(préselve)
2 szál újhagyma
só ízlés szerint
1 db vöröshagyma
Elkészítés
A tészta alapanyagait összeöntjük és gyúrjuk míg össze nem áll. Ha a tésztánk készen van akkor lefedjük es hagyjuk pihenni. Ez idő alatt elkészíthetjük a tölteléket.
Mi a hagymát és a bacont együtt megpirítottuk majd a többi hozzávalóval együtt összekevertük. Ízlés szerint tehetünk bele több tejfölt, vagy ki lehet pótolni a többi hozzávalót bármi mással amit találsz a hűtőben.
Ezután a tésztánk is eleget pihent. Ezt a tészta mennyiséget mi 8 darabba vágtuk. Kinyújtjuk és a tölteléket belekanalazzuk. Félkör alakba hajtjuk és összecsípjük a széleit hogy ne follyon ki a töltelék.
Ezután annyi teendőnk van hogy zsíradék nélküli forró serpenyőben megsütjük (pirítjuk) míg szép arany barna nem lessz!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése