Kenyérlángos

Kenyérlángos
Úgy gondoltuk, ma olyan finomsággal jelentkezünk, ami arra késztet, hogy evés után teli hassal leüljünk a kanapéra és meg se tudjunk mozdulni. Fogadjátok szeretettel a Kenyérlángost. Reméljük nektek is ízleni fog, ha elkészítitek. Nyugodtan osszátok meg velünk a tapasztalatokat és képeket.

Hozzávalók
Tészta
350 ml langyos víz
15 g élesztő
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
550 g BL 55 liszt
1 evőkanál olivaolaj

Feltét
10 dkg szalámi
10 dkg rakott császár
2 kisebb fej lilahagyma
kb 300 g tejföl 

Fokhagymás olaj kenésre
6 evőkanál olivaolaj
2 gerezd fokhagyma

Elkészítése
A vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot a sót és összerázzuk őket egy kicsit. A lisztet kimérjük, majd az élesztős vizet hozzáöntjük. Egy fakanál segítségével összekeverjük és mikor nagyjából összeállt, szépen elkezdjük kézzel gyúrni. Ne ijedjünk meg ha ragadós, addig kell gyúrni, míg egy szép ruganyos tésztát kapunk. Amikor elkészült lisztezett tálba rakjuk ès letakarva 1,5-2 órán át meleg helyen hagyjuk kelni. Mikor kész, bőven belisztezett munkalapra tesszük. Hosszúkás formájúra kihúzgáljuk és 4 részre vágjuk. Ezután buci formákat készítünk belőle, olyan eljárással ahogy a hamburger zsömlét készítjük. Majd sodrófa segítségével szép hosszúkásra kinyújtjuk őket. Aki szeretné ezután szabadon választható, hogy készíti el. Lehet kerti grillezőben is, úgy még ízletesebb lesz. Azonban mi úgy csináltuk most, hogy megkentük egyik oldalát fokhagymás olajjal és konyhai grillen megsütöttük először egyik, majd ugyanezzel a technikával a másik oldalát is. Végül rátettük a tejfölt, a feltéteket és a sajtot és 180 fokon előmelegített sütőben még további 10 percig sütöttük, hogy a sajt szépen rápiruljon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése