Házi gyros

Házi gyros
Ma megmutatjuk nektek, hogyan lehet úgy készíteni a gyrost, ahogyan a kebabosoknál szokták. Reméljük tetszeni fog, és ti is kipróbáljátok.

Hozzávalók
1 kg csirke felsőcombfilé
2 evőkanál gyros fűszersó
2 evőkanál szárnyas fűszerkeverék
1 dl olaj

Elkészítés
A csirkecombokat megmossuk, majd bepácoljuk az olajos-fűszeres keverékbe és ráhúzogatjuk egyesével egy hurkapálcára. Kb 1,5-2dl vizet öntünk alá, és 180 fokon előmelegített sütőben 2 óra hosszáig sütjük. Fél óránként fordítunk egyet rajta. Így minden oldala szépen át fog sülni. Mikor elkészült egy recés kés segítségével apró darabokat vágunk belőle hosszában. Tálalhatjuk sültkrumplival és friss salátakeverékkel, de tehetjük pitába vagy wrapba is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése