Spenótos-ricottás ravioli

Spenótos-ricottás ravioli
Ma egy olasz tésztaétellel a raviolival készültünk nektek. Mikor étterembe járunk előszeretettel rendeljük. Így elhatároztuk, hogy most el is készítjük itthon. Ezúttal spenótos ricottával töltöttük meg. 

Hozzávalók
Tésztához
20 dkg liszt
2 db tojás
kevés víz

Töltelék
20 dkg bébispenót
20 dkg ricotta
Ízlés szerint só, bors
2 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál olivaolaj

Öntethez
kb 3 dl paradicsompüré
só, bors ízlés szerint
1 mokkáskanál  fokhagymagranulátum
1 mokkáskanál bazsalikom
1 mokkáskanál oregánó

Elkészítés
A spenótot kevés olivaolajon megfonnyasztjuk. Majd mikor kész apró darabokra vágjuk. A nagyobb szárrészeket el is távolíthatjuk. Ezután összekeverjük a ricottával, sózzuk, borsozzuk tetszőlegesen, majd hozzápréseljük a fokhagymákat. 

A lisztet a tojásokkal összekeverjük majd kevés víz hozzáadásával egy ruganyos tésztát gyúrunk belőle. Fóliába tekerve 1 órán át pihentetjük. Ezután enyhén lisztezett felületen, olyan vékonyra kinyújtjuk a tésztát, amennyire csak tudjuk. Ezt követően 2 darabra vágjuk. Az egyiken pogácsaszaggatóval jelölést készítünk a tésztán, de ne szúrjuk ki. Ennek a közepébe helyezünk egy diónyi tölteléket. Majd ráhelyezzük a másik lapot és lenyomkodjuk a töltelék körül. Ezután kiszaggatjuk őket, és még egyszer jó szorosan összenyomkodjuk a széleit. Villa segítségével kis mintát is készíthetünk bele. Sós, forrásban lévő vízben kb 3-4 perc alatt megfőzzük.

A paradicsomszószt feltesszük a tűzre, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymaport, a bazsalikomot, és az oregánót, majd mikor kezd forrni, belehelyezzük óvatosan a raviolikat és további 1-2 percig hagyjuk rotyogni. Tálaláskor reszelt parmezánnal megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése