Tarka-barka boci szelet

Tarka-barka boci szelet
Ma egy vidám tarka barka boci sütivel készültünk nektek. Szerintünk egy igazán jó kis vendégváró desszert.

Hozzávalók
A tésztához
4 db tojás
30 dkg liszt
22 dkg kristálycukor
15 dkg margarin
1 csomag sütőpor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Töltelék
450 g túró
4 evőkanál búzadara
1 db tojás
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja

Elkészítés
A túrót kikeverjük a tojással, a cukorral, és vaníliás cukorral, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a búzadarát is. Hagyjuk állni 1 órán át, hogy a dara megduzzadjon.

A tésztához a margarint habosra kikeverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadva a tojások sárgáját tovább keverjük. Adagonként hozzáadjuk a kakaós sütőporos lisztet, majd 2 dl tejet, hogy egynemű, kissé folyékony tésztát kapjunk. Habbá verjük a tojások fehérjét és beleforgatjuk. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, végül a túrós töltelékből kanállal apró folt alakú alakokat pakolászunk a tészta tetejére. 

Előmelegített sütőben, 180 fokon, 30 percig sütjük. Mikor kihűlt felszeleteljük, és aki szeretné meghintheti porcukorral a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése