Marhapörkölt

Marhapörkölt
Ma egy igazi klasszikust a marhapörköltet főztük meg. Bár a pörkölt sokféleképpen elkészíthető, ahány ház annyi szokás, és mi ezt most nem is komplikáljuk túl, hisz tudjuk a legtöbb étel alapja a hagyma. 

Hozzávalók
600 g kockázott marhahús
1 fej vöröshagyma
1 fej paradicsom
só, bors
fél mokkáskanál szerecsendió
2 evőkanál színespaprika
50 ml paradicsompüré
2-3 evőkanál olivaolaj

Elkészítés
A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és az olivaolajon elkezdjük pirítani. Mikor már majdnem üveges, hozzáadom a kockákra vágott, héjától megfosztott paradicsomot is. Majd összeforgatom őket 1-2 percig. Ezután jöhetnek rá a megmosott marhahús kockák, amit tovább pirítok világosodásig. Következhet a fűszerezés. Só, bors ízlés szerint, majd a szerecsendió és a színespaprika. Megkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt főzzük tovább. Időnként megkeverve, csak akkor öntsünk rá újra vizet, mikor már majdnem teljesen elforrta a levét. Így főzzük kb 2,5-3 órán át. Mielőtt elkészül, rákanalazunk egy kevés sűrített paradicsomot, hogy még sűrűbb legyen a szaftja. Tetszőlegesen tálalhatjuk krumplival, tésztával, rizzsel. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése