Churros

Churros
A mai napon egy olajban sült, fahéjas cukorba mártogatott spanyol fánkkal jelentkezünk, a Churrosszal.

Hozzávalók 
1,5 teáskanál cukor
fél teáskanál só
4 evőkanál olaj
250 ml víz
130 g búzaliszt

Csokiszósz
125 ml habtejszín
100 g étcsokoládé

Ízlés szerint cukor és fahéj a churros hempergetéséhez.

Elkészítés
A cukrot, a sót, a vizet és az olajat beleteszem egy lábasba és felforralom. Utána leveszem a tűzről és hozzáöntöm a lisztet. Addig keverjük, míg összeáll egy labdává. Ezután egy nagyobb átmérőjű csillagfejes habzsákba töltjük. Ha nincs ilyen, mi magunk is kis csíkokat tudunk a tenyerünkbe formázni. A felforrósított olajba kb 10 cm hosszúságú csíkokat adagolunk. Addig sütjük míg mindkét oldala szép aranybarna lesz. Szalvétára kiszedjük majd ízlés szerint sima kristálycukorba, vagy fahéjas kristálycukorba meghempergetjük még melegen. 
A csokiszószhoz a tejszínt felforraljuk, ez idő alatt a csokit összedaraboljuk és mikor kész a tejszín csak a csokira öntjük. Addig keverjük míg összeáll egyneművé. Ezután már fogyaszthatjuk is őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése