Diós piskóta

Diós piskóta
Ezt a receptet azért osztjuk meg veletek, mert szeretnénk megmutatni, hogy hibázni sem mindig azt jelenti hogy rossz dolog sül ki belőle. Mindjàrt meg is tudjátok hogy miért, de térjünk is rá az elkészítésre. 

Hozzávalók
Diós piskótához
6 db tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
10 dkg darált dió

Krémhez
5 dl tej
5 dkg gríz
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
10 dkg darált dió
5 dkg étcsokoládé

Elkészítés
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához adunk 4 kanál kristálycukrot, a fehérjéhez pedig 2 kanállal. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport, és beleszitáljuk a lisztet, végezetül jöhet a dió. Szépen összekeverjük, majd a habbá vert tojásfehérjét óvatosan összeforgatjuk vele. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.Míg sül elkészítjük a krémet. A tejben a grízt megfőzzük, kihűtjük és a habosra kikevert porcukros margarinhoz adjuk. Beletesszük a diót is, és összedolgozzuk.A krémet egyenletesen rákenjük a kihűlt tésztára, majd ízlés szerint reszelünk rá csokit. Tetejét még díszíthetjük dióval is. 

"Ez az eredeti recept... de itt jött nálunk a bökkenő. Kicsit beszélgettünk majd néztük kihűlt e a gríz. Ezután picit felolvasztottuk a vajat és kimértük a cukrot, mint aki jól végezte dolgát. Összedolgoztuk a vajjal és hozzá öntöttük a grízt. Akkor már rövidesen véltük felfedezni, hogy valami nem jó, mert elég híg volt ahhoz a massza, hogy azt szépen rá lehessen kenni a piskótára. Újra átolvastuk a receptet és ha visszanézitek rájöttök Ti is, hogy elhibáztuk, ugyanis porcukor helyett mi kristálycukrot tettünk a krémhez. Egy pár percig sírni szerettünk volna, majd rájöttünk nem gond, hiszen úgyis fog rajta valamennyit dermedni a krém, ha meg nem lesz egy tejbegrízes mártogatós sütink. Igaz, így nem lett olyan szép a végeredmény, mint eredetileg kellett volna, de legalább finom. Annyit még megjegyeznénk bár 250g margarint ír a krémhez szerintünk az is lehet kevesebb. Viszont nem is szaporítjuk a szót tovább, de a lényeg, még ha elsőre nem is sikerül mindig valami úgy, ahogy szeretnénk, akkor sem kell csüggedni."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése