Piskótatekercs

Piskótatekercs
Drága nagymamáink receptje alapján készült, ez az igazán gyerekkorunkat idéző piskótatekercs. Bár az igazi hagyományos általában házi baracklekvárral készül, mi most feketeribizlis lekvárral készítettük el.

Hozzávalók
6 db tojás
120 g cukor
20 ml olaj
150 g liszt
1 csipet só

Elkészítés
A tojásfehérjéket habbá verjük a cukor felével, a sárgáját pedig kihabosítjuk a cukor másik felével. Ezután a tojássárgájához beleöntjük az olajat. Majd az átszitált lisztet a sóval összekeverve, hozzáadjuk a tojássárgájához. Végül pedig beleforgatjuk a felvert fehérjét. Az egészből egy nagyon könnyű habos krém lesz. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük (minél nagyobb a tepsi, annál jobb), és 180 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük. Levesszük róla a sütőpapírt, és még melegen megkenjük lekvárral és feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni. Végezetül felvágjuk és porcukorral tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése