Mandulalisztes-csokis muffin
Mai napon egy muffinnal érkezünk. Különlegessége, hogy fele-fele arányban készült mandula és sima lissztel. Így picit másabb az ízvilága a végeredménynek.
Hozzávalók (12 db-hoz)
1 bögre (kb 150 g) mandulaliszt (vagy őrölt mandula)
1 bögre (kb 150g) liszt
1 bögre kristálycukor
csipet só
1 csomag vaníliás cukor
1/2 teáskanál sütőpor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 db tojás
1 dl tej
100 g vaj
pár szem fagyasztott áfonya
Elkészites
Összekeverjük a száraz alapanyagokat. Majd a vajat jól elkeverjük a tojásokkal és hozzáadjuk a tejet is. Ezután szépen hozzáadjuk a száraz
összetevőket részletenként adagolva. Addig kell keverni, míg a lisztdarabok eltűnnek, de nem szabad túlkeverni. Ezután papírokat teszünk a formába és 3/4-ig beletöltjük a masszát. Pár szem áfonyát dobunk a tetejére. 180 fokon előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Tűpróbát végzünk és ha nem ragad kész. Porcukorral meghintjük és így tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése